در همه مراحل زندگی همواره کسانی هستند که از ما بهتر هستند و حتی اگر جزو بهترین ها هم باشیم باز هم عده ای از ما بهتر هستند. اما ما همواره باید سعی کنیم بهترین عملکرد خود را در آن لحظه داشته باشیم و دست از مقایسه خود با دیگران برداریم و سعی کنیم هر روز بهتر از روز قبل باشیم.
این موضوع در زمینه کنکور هم صدق میکند و باعث میشود سوالاتی نظیر «چطور خودمان را با کسانی که از ما خیلی بهتر هستند مقایسه نکنیم؟» ، «چطور خودمان باشیم و خودمان را با کسی مقایسه نکنیم؟» و… برای داوطلبان ایجاد میشود .
در پاسخ به این سوالات باید گفت که اگر کم کاری کردیم ، اگر دیر شروع کردیم ، پایه ضعیفی داریم ، بقیه از ما جلوتر هستند و…. واقعیت حال حاضر میباشد و ما هنوز به نیمه سال هم نرسیده ایم و هیچ قانون مطلقی وجود ندارد که زمان ممکن برای رسیدن به موفقیت کم باشد یا هرکس تا الان خوب جلو آمده در کنکور هم عالی ترین نتیجه ممکن را خواهد گرفت.
اما ممکن است عده ای بگویند که زمان باقی مانده برای همه یکسان است و کسی که تا الان خوب خوانده از این به بعد هم خوب خواهد خواند و این باعث میشود که ما باز هم از این عده عقب باشیم و هرگز به آنها نرسیم.
در پاسخ به این افراد باید گفت که رسیدن به درصدهای 50-60 از سطح پایین ، خیلی کار سختی نیست و در بازه زمانی 3-4 ماهه اتفاق میافتد و وقتی از درصدهای پایین به این درصدها میرسیم رتبه ی ما تغییر محسوس و زیادی خواهد کرد .
به عنوان مثال در درس شیمی کنکور ریاضی و تجربی بالای 150 هزار نفر در هر گروه این درس را منفی زدند و شما با پاسخ تنها یک تست صحیح (3 %) از 150 هزار نفر جلو میافتید. اما زمانی که فرد رتبه اش زیر 2 هزار است این تغییر رتبه با زدن یک تست بسیار کم است و به سختی اتفاق میافتد.
پس در نتیجه افرادی که تازه قصد شروع کردن از صفر را دارند با روش مطالعه صحیح به سرعت میتوانند خود را به بقیه برسانند. اما همواره ترس از شکست و مقایسه کردن خود با دیگران باعث میشود که فرد همین حداقل ها را هم انجام ندهد و در واقع فرد همواره در حال درجا زدن باشد.
اما اگر فرد هر روز بهترین عملکرد خودش را داشته باشد و دست از مقایسه خود با دیگران و فکر به گذشته بردارد ، باعث میشود انگیزهاش برای ادامه راه بیشتر شود.
در مواجهه با سختی های راه باید بدانیم افرادی که از ما بهترند هم این سختی ها را چشیده اند و با گذراندن این روزها و سختی ها به این نقطه عالی رسیده اند و ما هم باید این راه را طی کنیم و چون قبل از ما کسی توانسته این راه را طی کند پس ما هم میتوانیم.
باید از حاشیه امن خود بیرون بیاییم. حاشیه امن یک هواپیما ، فرودگاه میباشد اما هواپیما برای س ساخته نشده است.
فرد باید با خودش بگوید از جای قبلی راضی نیستم تلاشم را میکنم ؛ یا موفق میشوم یا شکست میخورم . اما به امتحانش می ارزد. باید پیشرفتهای خود را به صورت مداوم برای خود یادآوری کند و آنها را به بقیه درسها هم تعمیم دهد. و حتی اگر به کل بودجه یک آزمون نرسید ، به هیچ وجه غیبت نکند و همان مقداری را که مطالعه کرده را با رفتن به سرجلسه آزمون محک بزند تا ارتقا تراز آزمون اتفاق بیفند .
در این صورت هم خیالش بابت این مباحث راحت میشود هم با دیدن درصدهای خوب در این دروس تشویق میشود که برای آزمون بعدی تلاش بیشتری انجام دهد.
برای آمادگی بیشتر در آزمون های آزمایشی میتوانید از پیش آزمون های رایگان که برا هر دو نظام قدیم و جدید در مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار برای شما قرار میگیرد استفاده کنید.
درباره این سایت