گاهی اوقات برای ما پیش آمده که کاری را بعد از چند روز پشت گوش انداختن و اهمال کاری انجام داده ایم و از بابت اینکه بالاخره این کار انجام شد خیلی خوشحال شدیم و ذوق کردیم.
اما بعد از چند روز مجدداً به همان اهمال کاری قبل برگشتیم. این موضوع هر ساله برای تعداد زیادی از داوطلبان کنکور هم اتفاق میافتد و از ما می پرسند چرا بعد از چند روز خوب درس خواندن ، ساعت مطالعه پایین می آید و یا آن بازدهی و کیفیت مطالعه که در شروع کار داشتیم را نداریم ؟
در بررسی این موضوع ما با 2 دسته از داوطلبان برخورد میکنیم که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
عده ای بعد از چند روز درس خواندن وارد فاز رویاپردازی شده و فکر می کنند چون چند روز عالی درس خوانده اند پس تغییر کرده اند و عالی و درجه 1 شده اند و آنقدر به آینده فکر می کنند که گویی به آن هدف رسیده اند.
در این صورت دچار لذت و شور و شوق فراوانی میشوند و همین باعث میشود فرد ساعت ها را با خیال پردازی از دست بدهد.
مثلاً دیروز از ساعت 8 صبح مطالعه را شروع کرده بود اما امروز ساعت 11 از خواب بلند شده و با خود می گوید عیبی ندارد من میتوانم تا شب خودم را به ساعت مطالعه دیروز برسانم اما بعد از 2 ساعت مطالعه وقتی میبیند به برنامه امروز نمی رسد بی خیال شده و کل روز را به امید فردای خیالی از دست می دهد و این باعث می شود فرد مجدداً به همان عادت های قبلی برگردد.
پس به امید شنبه ای که هرگز نمیرسد نباشید و در برنامه ریزی کنکور خود مسمم و با اراده عمل کنید.
به این داوطلبان باید گفت تنها در صورتی میتوانی به هدفت برسی که تمام گام ها و روزهای باقی مانده را عالی سپری کنی. به عنوان مثال باید برای آزمون آزمایشی بعدی 2 هفته عالی درس بخوانی و وقتی نتیجه عالی گرفتی با خودت بگویی چون تک تک روزها را عالی بودم نتیجه عالی گرفتم پس اگر برای آزمون بعدی هم به همین شکل مطالعه نکنم افت خواهم کرد. برای افت نکردن هم باید خیز برداشت و از روز قبل بهتر بود.
به عنوان مثال اگر امروز 10 ساعت با 300 تست خواندی فردا 9 و نیم ساعت بخوان با همین مقدار تست و آن نیم ساعت را به رفع اشکال یا گرفتن کوئیز از خودت اختصاص بده و با تحلیل برنامه کنکورهای آزمایشی خود نقاط ضعف و بودجه بندی های سنگین تر را پیش خوانی کنید .
عده ای هم بعد از چند روز درس خواندن مدام دنبال معامله کردن هستند که اگر همین جوری بخوانم رتبه زیر 100 می آورم یا نه ؟ یا مدام دچار فکر های مزاحم و منفی می شوند.
یعنی با چند روز عالی درس خواندن به جای اینکه به خودش بازخورد مثبت بدهد و تلاشش را بیشتر کند مدام خودش را تخریب می کند (این درسها را باید سالهای قبل می خواندی – هم کلاسی هایت دانشجو شده اند اما تو هنوز پشت کنکوری – امروز خوب خواندی اما باید این درسها را 5 ماه پیش میخواندی و…) در واقع سعی در بی ارزش نشان دادن کارهای خود دارند.
به این افراد باید گفت اگر چه قله خیلی مرتفع است اما به جای این که به این قضیه توجه کنی که خیلی از داوطلبان از تو بالاتر هستند ، به پایین نگاه کن و با خودت بگو اگر در جایگاه قبلی بودم چقدر بد بود. پس گامها را یکی پس از دیگری بردار و به سمت قله حرکت کن. جبران عقب ماندگی کنکور کاری تدریجی و مستمر میخواهد.
یکی از مواردی که باعث می شود راندمان مطالعه را در هر دو گروه افزایش داد توجه به نقاط ضعف میباشد :
هرکدام از ما یک یا چند پاشنه آشیل داریم که اگر مراقب آن نباشیم کل روزمان خراب خواهد شد. به عنوان مثال اگر دیر از خواب بلند شویم انگیزه اجرای برنامه آن روز را از دست خواهیم داد پس باید تا حد امکان سعی کنیم به موقع از خواب بلند شویم.
داشتن چند منبع برای بسیاری از داوطلبان استرس زا میباشد پس این افراد باید از یک منبع برای آموزش استفاده کنند و در انتخاب منابع کنکور خود وسواس نداشته باشند.
خواندن درسی که در آن ضعف داریم در ابتدای روز ممکن است ما را بی رمق و بی انگیزه کند پس بهتر است روزمان را با درسی که در آن وضعیت خوبی داریم و از خواندن آن لذت میبریم ، شروع کنیم.
مطالب انگیزشی کنکور نیز می تواند حس خوب لحظه ای ایجاد کند ولی بهترین انگیزه از عملکرد و تلاش شما به وجود می آید
درباره این سایت